Samenaankoop dakisolatie
De stad Herentals organiseert samen met de IOK een samenaankoop voor dakisolatie. De samenaankoop is bestemd voor zowel doe-het-zelvers als voor mensen die de isolatie laten plaatsen door een aannemer. De nadruk ligt op bio-ecologische materialen, maar er staan ook traditionele materialen op het boodschappenlijstje. De stad stapt mee in deze samenaankoop omdat dakisolatie in geen enkele woning mag ontbreken. In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt namelijk 30 procent van de warmte door het dak. Als u wilt deelnemen aan de samenaankoop, dan kunt u zich inschrijven via www.herentals.be/samenaankoop-dakisolatie of bij de milieudienst in het administratief centrum.

Stadsbestuur werft zes seizoenarbeiders aan voor het Netepark
Het stadsbestuur van Herentals werft zes technisch beambten (m/v) aan als seizoenarbeiders voor het Netepark voor een contract van bepaalde duur, van 2 april 2012 tot en met 30 september 2012. Kandidaten moeten in aanmerking komen om als gesubsidieerde contractueel (gesco) tewerkgesteld te kunnen worden. Solliciteren kan tot en met 20 februari 2012. De volledige functiebeschrijving en uitgebreide aanwervingsvoorwaarden kunt u krijgen bij de dienst personeel, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals (tel. 014-28 50 50, info@herentals.be). U vindt deze informatie ook op www.herentals.be/vacatures.

Wandelbrug over de Kleine Nete
Aan de spoorwegbrug over de Kleine Nete komt een wandelbrug. Die verbindt het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug met de natuurgebieden langs beide zijden van de Kleine Nete. Het college keurt het ontwerp goed en beslist de opdracht te gunnen via een openbare aanbesteding. De geraamde kostprijs bedraagt 55.328,60 euro.

Grote Prijs Plassendonk-Hezewijk
Op zaterdag 25 februari vindt de eerste Grote Prijs Plassendonk-Hezewijk plaats. In de voormiddag is er een tijdrittenwedstrijd en in de namiddag een urencross voor ploegen. De twee straten zijn verkeersvrij tussen 9 en 17 uur.

Uitreiking Nestor
De Nestor is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon uit de Vlaamse culturele wereld met een lange en waardevolle staat van dienst. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op zaterdag 25 augustus in de schouwburg van cc ’t Schaliken. De Nestor is een organisatie van de vzw Heibel en de cultuurraad van Herentals in samenwerking met de stad Herentals.

Sint-Waldetrudiskerk open van mei tot en met september
De Sint-Waldetrudiskerk is ook dit jaar tijdens de zomermaanden open voor het publiek. De kerk gaat zelfs een maand vroeger open dan de vorige jaren. Van 2 mei tot en met 30 september kunt u de kerk bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens tussen 14 en 17 uur. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking door het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) in te schakelen voor toezicht op donderdag, vrijdag en zaterdag. De Kerkfabriek zorgt voor toezicht op woensdag en zondag.

Kempens kampioenschap barbecue in Herentals
Op zondag 16 september vindt het Kempens kampioenschap barbecue plaats op de Grote Markt. Zowel professionele teams als verenigingen mogen deelnemen. De verenigingen mogen ook drankenstands uitbaten. Het stadsbestuur ondersteunt dit culinair en sociaal evenement door onder meer materiaal ter beschikking te stellen, te helpen met de opbouw en de afbraak, en het afval te verwerken.

Jeugddienst, 10R20 en JAC stellen zich voor
De jeugddienst, het jeugdhuis 10R20 en het Jongeren Advies Centrum (JAC) nodigen leerlingen van het derde middelbaar uit op een kennismakingsdag. De eerste kennismakingsdag vindt plaats op woensdag 15 februari met leerlingen van het Atheneum De Vesten. De klassen bezoeken de drie diensten en maken kennis met hun activiteiten en dienstverlening.

'Herentals weekendje weg met Vijf TV'
Tussen 12 en 19 februari staan Herentals, Morkhoven en Noorderwijk centraal in de reeks 'Een weekendje weg met Vijf TV'. Presentatrice Els Tibau fietst onder meer langs de Toeristentoren, de Lakenhal, de winkelstraten en bioboer Bavo. Het programma besteedt aandacht de gezelligste plekjes, de lekkerste restaurants, de tofste hotels en natuurlijk de beste winkeladressen van Herentals en omstreken. Het programma wordt drie keer per dag uitgezonden op Vijf TV. Voor de juiste tijdstippen, raadpleegt u het beste uw TV-gids of teletekst.